Loader
10

Buisverbinders

Buisverbinders zijn snelbouw koppelstukken voor het verbinden van ronde, vierkante of rechthoekige buis- en kokerprofielen. Met deze verbindingsstukken kan zonder boren, schroeven, lijmen of lassen snel en eenvoudig een stevige en nette buisverbinding worden gemaakt. Kortom buisverbinders zijn de ideale oplossing voor het snel bouwen van stevige buizenframes en constructies. Daarnaast zijn er nog andere slimme en snelle verbindingsoplossingen. Nieuwsgierig?

Klik dan hier om verder te lezen

Welke soorten buisverbinders zijn er?

Buisverbinders zijn dus leverbaar voor verschillende buisvormen zoals vierkant, rechthoekig, rond en plat-ovaal. Vierkant is veruit de meest voorkomende vorm en wordt meestal toegepast in combinatie met aluminium profielen in de maat 20x20, 25x25, 30x30 of 40x40mm. Naast aluminium profielen worden ook RVS of stalen profielen toegepast.

In de basis zijn er drie soorten buisverbinders:

Zelfklemmende buisverbinders tik je simpelweg in de buis of koker en deze zit dan met een klempassing vast. Dit type verbinder is leverbaar in diverse vormen. De eenvoudigste vorm is recht en bedoeld voor buisverlenging. Daarnaast zijn er 90° graden L-stukken (hoekstukken), T-stukken, kruis- of stervormen, scharnierstukken etc. Op de rechte uitvoering na zijn al deze verbindingsstukken in enkelvoudige (2D) of meervoudige uitvoering (3D en 4D) leverbaar.

De expansiedop of expansieverbinder klemt daarentegen volgens het basisprincipe van een spreidplug en klemt zich dus vast in een buis of koker door middel van uitzetting. Een expansiedop bestaat o.a. uit twee kunststof schalen. Tijdens het aandraaien van de boutverbinding, wordt een zeskant bout of moer in een conische kamer getrokken van de schalen en daardoor zet de expander uit. Na voldoende expansie zit de dop goed vast in de buis en is de verbinding belastbaar op trekbelasting.

En dan zijn er nog de hoekverbinders, die maken zijdelingse hoekverbindingen mogelijk. Een hoekverbinder is simpel gezegd een zelfklemmende dop met één of meerdere zijdelingse uitsparingen of boringen al dan niet met schroefdraad. Met hoekverbinders kunnen stelvoeten of wielen zijdelings op een buis of kokerprofiel worden bevestigd.

In welke materialensoorten zijn buisverbinders leverbaar?

Verpas biedt hoofdzakelijk kunststof buisverbinders aan in de volgende kunststoffen:

  • Polyamide
  • Polyamide dat is versterkt met glasvezels
  • Polyamide met stalen of RVS* kern

Vaak is een volledig kunststof buisverbinder voldoende sterk. Een metalen kern wordt toegepast in situaties waarbij grote krachten op de constructie worden uitgeoefend of in gevallen waarbij een hoge stabiliteit of stijfheid gewenst is, zoals bijv. bij aquarium onderstellen. Op dit productinformatieblad staat meer informatie beschreven over de belastbaarheid van buisverbinders.

Wat zijn typische toepassingsvoorbeelden met buisverbinders?

Buisverbinders worden meestal toegepast in bouwsystemen met aluminium profielen. Typische toepassingsvoorbeelden zijn bijvoorbeeld dierverblijven, zoals kennels, benches, volières en kooien.

Daarnaast worden buisverbinders ook veel gebruikt voor interieurbouw, denk aan frameconstructies, displays, tafels, kasten, rekken en vitrines voor de beurs- en standbouw en winkelinrichting.

Ook in de bedrijfswagen- en camperinrichting worden buisverbinders vaak toegepast voor het maken van vakindelingen, schappen, kastunits en ander meubilair. En dit zijn slechts enkele toepassingsvoorbeelden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Contact

Filter op

Paypal  IBAN  Maestro  mastercard  Visa  American Express  iDeal  Bancontact  Bancontact  Bancontact  Bancontact  Giropay  Sofort banking  Verzending net DPD