Loader

J Bedieningsonderdelen en Normdelen

J Bedieningsonderdelen en Normdelen
Productinformatie

Bedieningsonderdelen worden hoofdzakelijk gebruikt voor technische installaties, machines en apparaten. In de basis maken deze onderdelen het mogelijk om iets handmatig te bedienen, fixeren of te positioneren. Ons assortiment bevat vele soorten knoppen, grepen, spangrepen, arreteerbouten en meer. Kortom, de keuze is reuze.

Meer weten over bedieningsonderdelen, lees dan verder!

Knoppen

De bedieningsknoppen die Verpas aanbiedt, zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Sterknoppen, kruisknoppen, kartelknoppen en kogelknoppen zijn nog maar enkele voorbeelden uit het assortiment. Een aantal van deze artikelen is gestandaardiseerd volgens een DIN norm, ook wel Duitse Industrie Norm. Deze norm geeft aan dat het betreffende artikel voldoet aan bepaalde eisen zoals op het gebied van vorm en maten.

Het assortiment bedieningsknoppen is in de regel leverbaar in zowel inwendige schroefdraad (moer/draadbus) als ook uitwendige schroefdraad (bout). De schroefmaten beginnen bij M3 en lopen op tot M20. Populaire maten bijvoorbeeld bij sterknoppen zijn M6, M8 en M10.

Arreteerbouten

Arreteerbouten, ook wel vergrendelpennen, blokkeerbouten of indexbouten genoemd, worden onder andere gebruikt voor het vergrendelen of positioneren van werkstukken en gereedschappen. Maar ook voor het op hoogste instellen van bureaus, stoelen of constructies. Arretering staat voor stoppen/fixeren in een bepaalde positie, voornamelijk wanneer iets in een bepaalde stand moet blijven staan.

Spangrepen

Spangrepen zijn bruikbaar wanneer iets moet worden ingeklemd, gefixeerd of gepositioneerd. In ons assortiment vind u onder andere verstelbare spangrepen met zowel inwendig als uitwending draad. Uiteraard zijn de spangrepen ook in RVS verkrijgbaar.

Keuze uit verschillende soorten materiaal

Naast dat er keuze is uit verschillende maten en knoppen, is er dat ook in het materiaal. Misschien komen de namen PA (nylon), PE (polyetheen) en Bakeliet (Fenolformaldehyde of fenolhars) bekend voor. Dit zijn namelijk allemaal verschillende soorten materiaal met ieder zijn eigen kenmerk. Polyamide, ook bekend onder handelsnaam Nylon, is een kunststof met een hoge mechanische sterkte en hardheid.

PE (polyethyleen) is daartegen een van de meest voorkomende kunststoffen. Dit materiaal is sterk, slijtvast en kan worden belast tot een tempratuur tussen de 70 en 90 graden Celsius. Daarnaast is dit materiaal goed te recyclen voor hergebruik. Als laatste is er nog Bakeliet. Een stevig kunststof materiaal met een hoge thermische belastbaarheid en vrijwel niet brandbaar. Naast genoemde kunststoffen zijn een aantal artikelen ook leverbaar in aluminium en RVS A2, waarvan de laatste zelfs met hygiënestandaard 3A.

Vragen en bestellen!

Het is bij Verpas mogelijk om bedieningsonderdelen in ieder gewenst aantal af te nemen. Dat maakt ons toegankelijk voor iedereen. Met ruime voorraad en snelle levering is het vaak mogelijk om de éérstvolgende werkdag uw bestelling al te mogen ontvangen. Heeft u desondanks nog vragen of wilt u graag van deskundig advies worden voorzien? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Paypal  IBAN  Maestro  mastercard  Visa  American Express  iDeal  Bancontact  Bancontact  Bancontact  Bancontact  Giropay  Sofort banking  Verzending net DPD