Loader
2

Insteekdoppen

Insteekdoppen zijn zelfklemmende doppen voor in buizen en kokerprofielen. Ze worden eenvoudig in een buis of kokerprofiel worden geslagen. Daarom ook wel inslagdoppen genoemd. Insteekdoppen worden vaak gebruikt als meubeldoppen, bijvoorbeeld voor stoelen en tafels. Ze dienen ook als eind- of afdekdoppen voor buizen en kokerprofielen.

Filter op

Welke soorten en maten insteekdoppen zijn er?

Insteekdoppen zijn zelfklemmende kunststof doppen. Soms gecombineerd met metaaldelen. Naast kunststof bieden wij ook doppen in drukgegoten zink of geperst staal. Insteekdoppen zijn leverbaar in verschillende vormen:

  • rond - voor buizen vanaf Ø10 mm tot en met Ø273 mm
  • vierkant - voor kokerprofielen vanaf 10x10 mm tot en met 200x200 mm
  • rechthoekig - voor kokerprofielen vanaf 20x10 mm tot en met 200x120 mm
  • ovaal - voor plat ovale buizen vanaf 20x10 mm tot en met 60x30 mm
  • ellipsvormig - voor ellipsvormige buizen vanaf 35x20 mm
  • driehoekig - voor driehoekige profielen vanaf 30x30x30 mm tot en met 40x40x40 mm

Aanvullend zijn insteekdoppen leverbaar in verschillende uitvoeringen. Denk aan kopvormen als vlak, afgeschuind, volledig bol, halfbol, lenskop, schuine voet en bewegende kop/glijvlak.

Zoekt u doppen die over een buisuiteinde geplaatst moeten worden? Bekijk in dat geval ons omsteekdoppen assortiment

Maten & wanddiktes

Insteekdoppen zijn er in vele maten. De juiste maat insteekdop wordt in twee stappen bepaald:

  1. Uitwendige buismaat - Voor een vierkante koker 30x30 mm uitwendig, past u bijvoorbeeld een insteekdop vierkant 30x30mm toe.
  2. Wanddikte - De wanddikte van de koker – bijvoorbeeld 2 mm – moet overeenkomen met de klembereik van de insteekdop.

Conclusie: zowel de uitwendige buismaat als de wanddikte van de buis zijn maten die nodig zijn voor de juiste maat insteekdop. Meer uitleg nodig? Bekijk dan onze handige meetinstructie voor insteekdoppen.

Insteekdoppen met schroefdraad

Verpas levert ook Insteekdoppen met schroefdraad. Deze doppen beschikken over:

  • Een spuitgegoten schroefdraad, of
  • Een metalen moer of draadbus

Metalen schroefdraad, in de vorm van een metalen moer of draadbus, is leverbaar in verzinkt staal, RVS of vernikkeld messing. Naast kunststof leveren wij ook metalen insteekdoppen met schroefdraad van Zamak (drukgegote zink). Voor extra zware belasting of hygiene leveren wij RVS lastplaten met schroefdraad.

Insteekdoppen met schroefdraad – ook wel draadbussen genoemd – worden vaak gebruikt in combinatie met stelvoeten of meubelwielen. Ze zijn ook geschikt als (haakse) schroefverbindingen in constructies.

Voordelen van insteekdoppen

Het gebruik van insteekdoppen in meubilair, installaties of constructies kent diverse voordelen:

  • Veilige en nette afwerking: Zorgt voor een strakke, professionele afwerking van (scherpe) buisuiteinden en kokerprofielen. Verbetert functie en uitstraling.
  • Eenvoudige en snelle installatie: snel en eenvoudig te installeren door zelfklemmende ontwerp, zonder speciaal gereedschap. Simpelweg inslaan. Niet voor niets ook wel inslagdoppen genoemd.
  • Economisch: Verlaagt de kosten, want dichtlassen is overbodig. Korte montagetijd en geen extra coating nodig is.
  • Veelzijdigheid: Beschikbaar in diverse maten, vormen, kopvormen en met extra glijvlakken (vilt, teflon, rvs, antislip)

Toepassing als stoelpootdop of einddop

Insteekdoppen worden vaak toegepast in:

  • Meubilair en interieur: Doppen voor onder stoelpoten en meubeldoppen voor tafels en voor diverse toepassingen in interieur en projectinrichting.
  • Constructies: Als einddop of afdekdop in frames, trailers, aanhangers, machines en bouwprojecten.

Doppen voor onder stoelpoten

Ronde insteekdoppen worden het vaakst toegepast als doppen voor onder stoelpoten. Maar stoelpootdoppen ovaal, vierkant of rechthoekig zijn ook ruimschoots beschikbaar.

Bescherm vloeren tegen krassen en slijtage. De juiste dop maakt het verschil tussen een prettig schuivende stoel of een ondergrond vol krassen. Naast standaard stoelpootdoppen bieden wij ook doppen met een anti-slip, vilt, teflon of rvs glijvlak. Ook bieden wij stoelpootdoppen voor schuine poten. De dop is dan voorzien van een afgeschuinde basis of kantelbare voet.

Zoek je specifiek dopjes voor onder stoelpoten? Kijk dan snel op onze stoelpootdoppen themapagina

Afwerking van constructies

Een insteekdop is ook ideaal als einddop voor de afwerking van aanhangers, trailers, machines, installaties en zelfs staalconstructies. Of het nu gaat om grote of kleine dopmaten, verpas heeft een ruim assortiment aan maten.

Insteekdoppen voor iedereen!

Verpas is al meer dan 30 jaar specialist in insteekdoppen met een zeer uitgebreid assortiment. U bestelt bij ons altijd het gewenste aantal, of het nu voor kleinschalig gebruik, het MKB of voor grote ondernemingen is. Dankzij onze snelle leverservice ontvangt u uw bestelling vaak al de volgende werkdag. Heeft u vragen of behoefte aan deskundig advies? Neem dan gerust contact met ons op voor advies op maat.

Veel gestelde vragen over insteekdoppen en indoppen

Zijn kunststof insteekdoppen geschikt voor gebruik als stoelpootdoppen op verschillende vloeren?

Ja, kunststof insteekdoppen en inslagdoppen zijn uitstekende keuzes als stoelpootdoppen voor verschillende vloeren, zoals hout, tegels of tapijt. Ze helpen niet alleen de vloer te beschermen tegen krassen, maar dempen ook het geluid wanneer meubels worden verschoven. Kies voor doppen met een vilt of Teflon glijvlak voor extra bescherming op delicate vloeren en een langere levensduur van zowel de dop als de vloer.

Zijn kunststof doppen geschikt voor intensief gebruik op stoelen en tafels?

Ja, de meeste kunststof doppen zijn ontworpen voor dagelijks en intensief gebruik op stoelen, tafels en andere meubels. Voor gladde vloeren zoals laminaat of parket zijn doppen met vilt glijvlak aan te raden. Ze voorkomen krassen, dempen geluid en blijven goed zitten, ook bij vaak verschuiven.

Welke maat kunststof insteekdop heb ik nodig voor mijn buis of stoelpoot?

De juiste maat insteekdop wordt in twee stappen bepaald:

  1. Uitwendige buismaat - Voorbeeld: een vierkante koker meet 30x30 mm uitwendig, pas daarom een insteekdop vierkant 30x30mm toe.
  2. Wanddikte - De wanddikte van de koker meet bijvoorbeeld 2 mm – die waarde moet overeenkomen met de klembereik van de insteekdop.

Om de juiste maat kunststof insteekdop of inslagdop te kiezen, is het belangrijk om nauwkeurig op te meten. Gebruik bij voorkeur een schuifmaat voor een exacte meting.

Conclusie: zowel de uitwendige buismaat als de wanddikte van de buis zijn maten die nodig zijn voor de juiste maat insteekdop. Meer uitleg nodig? Bekijk dan onze handige meetinstructie voor insteekdoppen.

Kan ik kunststof insteekdoppen en inslagdoppen buiten gebruiken?

Ja, kunststof insteekdoppen en inslagdoppen van UV-bestendig kunststof zijn uitstekend geschikt voor gebruik in metalen buizen buitenshuis, bijvoorbeeld bij tuinmeubelen, staalconstructies of aanhangers. Ze voorkomen dat water, vuil of ongedierte in de buis komt en beschermen de ondergrond tegen krassen en roestvlekken.

Let vooral bij staalconstructie op dat u de juiste dop kiest die stevig blijft zitten bij temperatuurschommelingen.

Paypal  IBAN  Maestro  mastercard  Visa  American Express  iDeal  Bancontact  Bancontact  Bancontact  Bancontact  Giropay  Sofort banking  Verzending net DPD