Loader

B Insteekdoppen, stapeldoppen en kogelvloerdoppen

Productinformatie

Insteekdoppen, ook wel inslagdoppen genoemd, zijn zelfklemmende doppen die in een buis worden geslagen. Meestal zijn deze doppen duidelijk herkenbaar aan de lamellen op het insteekgedeelte. Dit type dop wordt veel gebruikt voor meubilair, met name voor stoelpoten en tafelpoten, maar ook voor afwerking van buisuiteinden in constructies. Meer weten over insteekdoppen

Meer weten over insteekdoppen, klik hier!

Welke soorten insteekdoppen zijn er?

Er zijn verschillende soorten insteekdoppen, ook wel indoppen genoemd. Zo zijn er doppen in de vormen rond, vierkant, ovaal of rechthoekig. Naast al deze vormen zijn er ook nog verschillende kopvormen mogelijk zoals; vlak, volledig bol, halfbol, lenskop, schuine voet, bewegende kop/glijvlak of met schroefdraad. Kortom, genoeg mogelijkheden. Meer op zoek naar doppen die juist over een buisuiteinden verwerkt moeten worden? Bekijk dan onze kunststof omsteekdoppen.

Naast de vorm zijn insteekdoppen ook in verschillende soorten materialen en glijvlakken leverbaar. Waarbij het materiaal beter in verhouding staat tot een type ondergrond. Bij glijvlakken denk dan aan vilt, anti slip of teflon. In het geval van vloerbedekking/tapijt, tegels, PVC of laminaat bijvoorbeeld, zijn pootdoppen met een van die glijvlakken altijd toepasbaar. De juiste dop maakt het verschil tussen een prettig schuivende stoel of een ondergrond vol krassen.

Insteekdoppen met schroefdraad

Naast normale insteekdoppen zijn er ook insteekdoppen met schroefdraad. Zo heb je schroefdraad in de vorm van een ingelegde moer, een draadbus of een kunststof schroefdraad. De metaaldelen van een insteekdop met schroefdraad kunnen staal verzinkt, RVS of messing vernikkeld zijn. Insteekdoppen met schroefdraad, ook wel draadbussen genoemd, worden met name toegepast in combinatie met stelvoeten of meubelwielen. Daarnaast zijn ze ook toe te passen als schroefverbindingen in constructies.

Toepassingsgebieden voor stoelpootdoppen en einddoppen

Insteekdoppen zijn dus veelzijdig inzetbaar. Bijvoorbeeld als stoelpoten of tafelpoten van thuisgebruik tot horeca, in de zorg, openbare gebouwen of kantoor. Daarnaast worden insteekdoppen ook vaak toegepast als eindafwerking of einddop in frames en constructies. Hierbij kunt u denken aan aanhangers en trailers, maar ook aan machines en bouw/interieur.

Insteekdoppen voor iedereen!

Bij Verpas is het mogelijk om insteekdoppen in ieder gewenst aantal te bestellen. Daarom ideaal voor kleingebruiker, MKB of grote ondernemingen. Door onze snelle leverservice kunt u vaak de volgende werkdag al genieten van uw bestelling. Benieuwd naar onze mogelijkheden of heeft u deskundig advies nodig? Neem dan contact met ons op. Dan bieden wij u advies op maat.

Paypal  IBAN  Maestro  mastercard  Visa  American Express  iDeal  Bancontact  Bancontact  Bancontact  Bancontact  Giropay  Sofort banking  Verzending net DPD