Loader

M Trillingsdempers, stootdempers, aanslagdempers + rubber bussen

M Trillingsdempers, stootdempers, aanslagdempers + rubber bussen
Productinformatie

Bent u op zoek naar trillingsdempers? Dan bent u bij Verpas aan het juiste adres. Wij beschikken over een ruim assortiment aan rubberen dempers. Deze worden toegepast om trillingen te reduceren en het geluidsniveau van onder andere compressoren, ventilatoren, pompen en schakelkasten te verminderen. Trillingdempers voorkomen dus schade aan en hinder van machines.

Meer te weten komen over trildempers? Klik hier om verder te lezen.

Welke type trildempers zijn er?

Er zijn verschillende type trillingsdempers. Ons assortiment bevat verschillende vormen, namelijk; cilindrisch, taille, conisch of met een parabolisch. Hierbij wordt het type met een lettercode aangeduid.

Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben wij alles op een rijtje gezet voor u.

 • Type A (1) Cilindrisch met aan beiden kanten uitwendig schroefdraad
 • Type B (2) Cilindrische demper met aan één kant uitwendig draad en aan de andere kant inwendige schroefdraad.
 • Type C (3) Cilindrisch met aan beide kanten inwendige schroefdraad
 • Type D (4) Cilindrisch met aan één kant uitwendig schroefdraad (aanslagdemper)
 • Type E (5) Cilindrisch met één kan uitwendig schroefdraad. (aanslagdemper)
 • Type KP Parabolisch, leverbaar in diverse schroefdraad variaties (aanslagdemper)
 • Type KN Conisch, leverbaar in diverse schroefdraad variaties (aanslagdemper)
 • Type TP Getailleerd, leverbaar in diverse schroefdraad variaties

De cilindrische vormen zijn op druk belastbaar, de parabolische en conische ook, maar die dempen daarnaast ook progressief. Kortom, hoe meer ze worden ingedrukt des te meer ze gaan dempen. De tailledemper wordt ook op druk belast, maar dempt daarnaast ook zijlingse bewegingen (afschuiving).

Naast al deze type trillingsdempers leveren we ook nog diverse stootblokken, rubber bussen en trilling dempende machinevoeten.

Machinevoeten

In trilling dempende machinevoeten onderscheiden we twee soorten. Hoogte instelbare voeten of verankerbare niet verstelbare voeten (klokdompers) Een machinevoet wordt met name gebruikt voor het reduceren van trillingen die worden veroorzaakt door verbrandingsmotoren, elektromotoren of andere bewegende delen.

Uit welk materiaal bestaan trillingsdempers?

Verpas levert standaard trildempers in natuurrubber, afgekort (NR) met metaaldelen in verzinkt staal. In de basis bestaat een trildemper uit een rubberlichaam en metaaldelen. Gevulkaniseerd natuurrubber is veruit het meest toegepaste type rubbercompound. De temperatuurbestendigheid van dit rubber ligt tussen de -40 °C tot wel + 80 °C.

Daarnaast zijn ook nog alternatieve rubbersoorten leverbaar met ieder hun eigen specifieke eigenschappen. De keuze voor een andere rubbersoort is vaak gebaseerd op temperatuur en chemische bestendigheid. Volgende rubbersoorten zijn mogelijk in plaats van natuurrubber:

 • SBR (styrol Butadieen Rubber)
 • NBR (nitril butadieen rubber)
 • HNBR (gehydroneerd nitril butadieen rubber)
 • CR (neopreen)
 • SI (sillicone)
 • EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer)

Alle rubbersoorten zijn bovendien leverbaar in verschillende hardheden. De hardheid wordt bij rubber uitgedrukt in ° Shore A op een schaal van 0-100. De hardheid van het rubber is bepalend voor het belastingvermogen van de demper zelf en de dempingeigenschappen. Verpas levert natuurrubber standaard in 55° Shore A. Andere hardheden zijn, al dan niet, uit voorraad leverbaar.

De metaaldelen van de trildemper zijn in de regel van verzinkt staal (St37), maar kunnen ook in RVS. Verpas levert twee RVS kwaliteiten, te weten RVS A2 (AISI 304) of RVS A4 (AISI 316). Een aantal maten is standaard in RVS A2 of A4 leverbaar.

Veel trillingsdempers zijn uit voorraad leverbaar. Zoekt u één specifieke trillingsdemper, qua afmeting, metaaldelen of hardheden? Neem dan contact met ons op. Maatwerk is ook al mogelijk in kleinere afnames.

Paypal  IBAN  Maestro  mastercard  Visa  American Express  iDeal  Bancontact  Bancontact  Bancontact  Bancontact  Giropay  Sofort banking  Verzending net DPD