Loader
7

Stelvoeten en Machinevoeten

Stelvoeten, ook wel stelpoten of justeervoeten genoemd, worden meestal gebruikt om hoogteverschillen in de ondergrond te compenseren voor een stabiele en trillingsvrije opstelling. Bovendien wordt het gebruikt als hoogteverstelling bij meubilair, constructies, transportsystemen, apparaten en machines. Ons assortiment bevat verschillende uitvoeringen, maten en kwaliteiten. Meer te weten komen over stelvoeten en hoogteverstellers?

klik dan hier om verder te lezen.

Welke uitvoeringen van stelvoeten en stelpoten zijn er?

Stelvoeten en stelpoten zijn er in vele soorten en maten. Voor huis-tuin-en-keuken gebruik en voor zware industriële toepassingen. Er zijn dus verschillende criteria waaraan een stelvoet moet voldoen. De belangrijkste is natuurlijk draagvermogen. Maar ook uiterlijk, hygiëne en chemische bestendigheid kunnen een rol spelen. Om die reden levert Verpas een breed pakket aan stelvoeten en stelpoten. We onderscheiden drie types op basis van het materiaal; staal verzinkt, RVS en kunststof

De voeten zelf zijn leverbaar in diverse materialen, hoofdzakelijk zijn dit kunststoffen als PE (Polyethyleen), PP (Polypropyleen) of PA (Polyamide). Er zijn ook variaties van kunststof voeten met een vernikkelde of verchroomde metalen kap of zelfs een RVS kap. Daarnaast zijn er nog de volledig metalen voeten in verzinkt staal of RVS in de kwaliteit A2 of A4.

De metalen draadspindels beginnen bij M5 en lopen op tot en met M30, waarvan enkele uitvoeringen in Metrisch fijne draad. Populair zijn stelvoeten met M8, M10 of M12 schroefdraad.

De zwaarste uitvoering stelvoet kan tot 4500kg statische last dragen. Dus of het nu gaat om een lichte of zware toepassingen, er is genoeg variatie in voeten voor een passende oplossing.

Hoe hygiënisch zijn stelvoeten?

In situaties waar hygiëne een grote rol speelt, is voor de veiligheid de keuze voor de juiste stelvoet van groot belang. Vaak betreft het drank- en voedselverwerkende of farmaceutische installaties en interieurs. Om die reden leveren wij RVS stelvoeten die voldoen aan de hoogste eisen als het gaat om technische uitvoering en reinigbaarheid.

Er is o.a. keuze FDA (Amerikaanse Food and Drug Administration) goedgekeurde RVS stelvoeten. Mocht dat nog niet voldoen aan de hygiëne-eisen , dan is het zelfs mogelijk om stelvoeten met de strenge 3A (Triple A) certificering te leveren.

Kunststof hoogteverstellers en justeerdoppen

Kenmerkend aan alle kunststof hoogteverstellers en justeerdoppen is dat ze allemaal bestaan uit een insteekdop en een stelvoet. Dit type hoogteverstellers is leverbaar voor rechthoekige, vierkante, ronde, driehoekige of plat-ovale buis of koker. De meeste justeerdoppen, ook wel verstelbare insteekdoppen genoemd, zijn uitgevoerd met metrische schroefdraad en een enkeling met trapeziumdraad. Trapeziumdraad is wat hoger belastbaar en robuuster dan reguliere schroefdraad.

Kunststof hoogteverstellers worden meestal toegepast onder kantoormeubilair, bijvoorbeeld zit/sta bureaus, werktafels en kasten. Daarnaast ook onder algemeen meubilair en binnen de interieur- en standbouw. De maximale statische belasting loopt bij een aantal uitvoeringen op tot 300kg.

Hoe kun je stelvoeten bestellen bij Verpas?

Stelvoeten zijn bij Verpas gemakkelijk online te bestellen via onze website. Wanneer u een bestelling plaatst, gaan we aan de slag. Vaak kunt u de éérstvolgende werkdag al uw bestelling in ontvangst nemen. Heeft u ondanks toch nog vragen of behoefte aan deskundig advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Filter op

Paypal  IBAN  Maestro  mastercard  Visa  American Express  iDeal  Bancontact  Bancontact  Bancontact  Bancontact  Giropay  Sofort banking  Verzending net DPD