Loader

Vilt-oplossingen voor meubels op delicate vloeren

Beschermend, kras-werend en geluiddempend, dat zijn de typische kenmerken van vilt. Meer weten over de toepasbaarheid van vilt?

Plakvilt in diverse vormen en maten

Plakvilt, ook wel zelfklevend vilt of viltpad genoemd, is leverbaar in voorgesneden vormen zoals vierkant, rechthoekig en rond. Daarnaast bevat het assortiment ook viltstroken die geschikt zijn voor het beplakken van grotere oppervlakken of het uitsnijden van bijzondere vormen. De kleeflaag heeft een hoge kleefkracht en is van professionele kwaliteit.

Viltglijders met nagel of schroefverbinding

Voor meubilair waar veel mee wordt geschoven, zoals stoelen, is een vastschroefbare of verspijkerbare viltglijder een duurzamere oplossing dan plakvilt. Door het vele schuiven en de warmte die daarbij ontstaat, kan het plakvilt namelijk gaan verschuiven en uiteindelijk zelfs loslaten. Bij viltglijders speelt dat probleem niet, aangezien deze zijn opgebouwd uit een houder met daarin een viltpad die wordt vastgespijkerd of vastgeschroefd. Viltglijders worden ook wel vloerglijders met vilt genoemd en worden met name toegepast op houten meubilair en in het bijzonder onder stoelpoten.

Doppen voor sledebuis en buisframe meubilair

Ook voor draadframe, sledebuis en buisframe stoelen zijn meubelglijder oplossingen beschikbaar met vilt. Voor frames van platte buis, kokerprofiel of strip zijn glijplaten beschikbaar met aangelast vilt. Of het nu gaat om schoolstoelen of eetkamerstoelen, massaproductie of design, grote of kleine buismaten vaak is een passende oplossing voorhanden.

Insteekdoppen en omsteekdoppen met vilt

Voor meubilair met verticale of schuine poten, zoals stoelen, zijn er diverse uitvoeringen viltdoppen leverbaar. Er zijn diverse oplossingen voor ronde, vierkante, rechthoekige of plat-ovale poten in rechte of schuine stand.

Stelvoeten met viltpad

Stelvoeten met aangelast vilt zijn leverbaar met kantelbare voeten (kogelgewricht) of vaste voeten. De kantelbare stelvoet wordt soms ook toegepast onder stoelen waarbij de poten schuin staan. De kantelbare stelvoet met kogelgewricht is inzetbaar tot een stelhoek van 30° graden. Over het algemeen zijn de beschikbare schroefdraadmaten M6, M8 en M10.

Vilt beschermt, dempt geluid en voorkomt krassen

Vilt een ideale vloerglijder voor toepassing op vlakke, gladde vloeren, zoals parket, laminaat, marmoleum, plavuizen, vlakke tegels, gepolijst en gezoet natuursteen, vinyl, zijl, kurk, gietvloeren en sommige PVC* vloeren.

Er zijn eigenlijk maar weinig vloeren waarvoor vilt niet geschikt is. In de regel gaan ruwe vloeren niet goed samen met vilt, denk bijvoorbeeld aan tapijt, karpet, beton, ruw natuursteen, tegelvloeren met grote diepe voegen, siergrind e.d. Het vilt zal op dit soort vloeren overmatig snel slijten of simpelweg niet glijden. Ook de eerdergenoemde PVC vloeren gaan niet altijd goed samen met vilt en in die gevallen gaat de voorkeur uit naar teflon vloerglijders.

Vilt is leverbaar in diverse vormen, zo zijn er voorgesneden plakkers, viltstoken, glijnagels met viltpad, insteek- en omsteekdoppen met vilt, slede stoel glijders met vilt etc. Kortom de keuze is groot.

Tips voor behoud van vloer en vilt

De levensduur van vilt is afhankelijk van de ondergrond waarop het gebruikt wordt en de gebruiksintensiteit. Toch zijn er een aantal tips die de levensduur van het vilt en ondervloer ten goede komen.

  • Juiste maat vilt: Kies de juiste maat vilt of viltglijder. Kies de viltpad of viltglijder bij voorkeur in dezelfde maat als de stoelpoot of in ieder geval zo groot mogelijk. Kies je deze namelijk te klein, kan door overbelasting het vilt sneller slijten
  • Schoon vloeroppervlak: vervuiling kan zich nestelen in het vilt. Hierdoor kan het vilt, door bijvoorbeeld zandkorrels, als schuurpapier gaan werken met krasvorming of strepen/vegen tot gevolg
  • Let op met dweilen: hou vilt zoveel mogelijk weg van nattigheid. Vocht veroorzaakt in eerste instantie verharding van het vilt, waarna het versneld slijt
  • Regelmatige controle: Gelet op voorgaand tips en het feit dat vilt sowieso verhard in de loop der tijd, is periodieke controle aan te bevelen. Bij thuisgebruik volstaat vaak een controle van 1x tot 2x per jaar. Echter kan de slijtage per situatie verschillen, waardoor vaker gecontroleerd moet worden.

Paypal  IBAN  Maestro  mastercard  Visa  American Express  iDeal  Bancontact  Bancontact  Bancontact  Bancontact  Giropay  Sofort banking  Verzending net DPD